Algemene informatie


Doorlopend hondencursus.
Pups worden het gehele jaar door geboren dus u kunt tijdens alle seizoenen terecht.
Trainingsdagen en tijden variŽren naar gelang er aanmeldingen zijn.
Er wordt les gegeven door de week onder schooltijd, in de avond en op zaterdag en zondag. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Sociale wandelingen;
U heeft de mogelijkheid om op diverse dagen in te schrijven voor een wandeling. Dus vind u contact met andere honden belangrijk voor uw hond en heeft u geen zin in les dan is dit wellicht iets voor u. Uiteraard moet de hond betrouwbaar zijn naar mens en hond, bij twijfel is een muilkorf verplicht! Tijdens de wandelingen kunt u uiteraard terecht met vragen. De wandelingen zijn op diverse locaties in de regio.

Groepssamenstelling is maximaal 6 honden zodat er voldoende ruimte blijft voor specifieke problemen.

Overdekte trainingslocatie.

Bij regen, onweer, sneeuw en vorst en extreme warmte zijn de lessen in een overdekte locatie in Budel (2 minuten van de vaste trainingslocatie in Dorplein) koffie, thee en toilet aanwezig. De locatie wordt niet verwarmd dus warme kleding blijft noodzakelijk in de winterperiode.

Alle rassen zijn welkom.

Honden met gedragsproblemen ook, samen gaan we eraan werken dat u de problemen weer de baas wordt.

Kinderen welkom.
Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom onder begeleiding en mits het kind de hond kan handelen. Ik behoud mij het recht om ten allen tijde in te grijpen als ik het nodig acht dat de volwassene de hond overneemt. Voorkeur blijft volwassenen omdat honden opvoeden geen kinderspel is! Kinderen mogen mee om te komen kijken, houd als ouder wel in de gaten of ze andere cursisten niet ten last zijn.

Wisselen van handler tijdens de cursus;
belangrijk is dat ieder gezinslid met de hond leert omgaan dus u mag elkaar afwisselen. Graag niet tijdens de les maar per les.

geen examens
omdat deze m.i. bij veel hondeneigenaren teveel druk/stress oproepen wat de training/relatie met de hond meestal niet ten goede komt.

Afmeldingen;
lessen worden enkel per mail of telefonisch afgemeld. 24 uur van te voren is de regel, belt u om wat voor reden dan ook in een korter tijdsbestek af dan vervalt uw les. Inhalen van deze les kan op uw eigen initiatief in een andere groep op een ander tijdstip/dag mits er een plekje vrij is.

Gemiste lessen;
Inhalen van lessen kan op uw initiatief mits er plek is in een andere groep op een ander tijdstip/dag. Dit hoeft niet te geschieden in de zelfde week echter wel voor het afronden van elke tiende les.

Voorwaarden deelname.
Tijdens alle cursussen zijn borsttuigjes en looplijnen/riemen van minimaal 3 mtr verplicht. (geen rollijnen) Gun uw hond buiten de cursus (op veilige locaties)ook 3 meter ruimte!