Mantrailen


Mantrailen is het met de neus volgen van een menselijk geurspoor tot de boef /slachtoffer gevonden is. Het is een ideale manier om honden bezig te laten zijn met iets waar ze vanuit hun instinct goed in zijn; sporen volgen en uitwerken tot ze het doel gevonden hebben. En als klap op de vuurpijl een overheerlijke beloning in ontvangst nemen. Naarmate de hond vordert worden sporen langer gemaakt en passen we technieken toe die voor de nodige afwisseling en uitdaging zorgen.
Tijdens de lessen hebben we personen nodig die zich als “boef/ slachtoffer” willen verstoppen. U neemt in overleg met uw groepsleden af en toe een extra persoon mee.
 

Voor wie
Alle honden hebben een neus dus het is geschikt voor alle rassen! Ook het formaat van de hond doet er niet toe. Het is een genot om te zien met hoeveel enthousiasme en inzet zelfs de allerkleinste rassen deze sport beoefenen. In principe is mantrailen ook geschikt voor alle leeftijden. Gekeken wordt naar ras in combinatie met de leeftijd. Als de hond erg jong of al ouder is zullen er situaties gecreëerd worden zodat er voldoende rustmomenten zijn.
Mantrailen kan in veel opzichten bijdragen in vermindering van gedragsproblemen! Zeer geschikt om onzekere honden zelfzekerder te maken en om een betere relatie met uw hond op te bouwen.
Maximaal 3 combinaties per les
 

Duur
De mantrail lessen duren ongeveer 1,5 uur en vinden op verschillende lokaties in de regio plaats.

Hier moet een foto staan van mantrailen
 

 

 

 

 

 

Tarief
10 praktijklessen €140,00

 

Nog vragen?
kom eens geheel vrijblijvend kijken naar een van de lessen of bel 06-14612045.


 


Klik hier voor de Huisregels van Hondenschool Take it Easy
Klik hier voor het foto - album