Treibball

Treibball is een in Nederland nog vrij jonge sport voor hond en baas.
Door het aanleren van diverse commando’s en technieken gaat u de hond leren om een bal een bepaalde richting in te drijven. Langzaamaan worden er meer ballen geïntroduceerd tot een maximum van 8. Het uiteindelijke plaatje is dat u vanuit een vaste positie naast een doel de hond zo snel mogelijk alle 8 ballen binnen het doel laat brengen.


Voor wie is treibball geschikt?
Het is zeker niet alleen bedoeld voor de ras groep herdershonden en drijvers als wel voor alle ras groepen, al moge duidelijk zijn dat de aanleerfase en motivatie voor sommige rassen iets anders verlopen dan bij de ander.
Vind je het leuk om met je hond bezig te zijn dan is dit wellicht een leuke cursus om ( naast of aansluitend aan gehoorzaamheidslessen) te volgen.
Langzaam aan wordt naar een wedstrijd niveau toe gewerkt maar aan wedstrijden deelnemen is absoluut geen must om samen veel plezier aan treibball te beleven! Treibball leer je niet in 10 lessen!
De instructeurscursus is gevolgd bij Treibball Nederland. Zowel de cursus voor beginnende combinaties als het begeleiden van gevorderden combinaties.

 

Leeftijd van de hond
Treibball kan al op jonge leeftijd worden gevolgd. Met meer dan 3 ballen werken mag pas als de hond volgroeid is. (dit is ras afhankelijk) Dit omdat meerdere ballen duwen vanuit de startpositie behoorlijk wat kracht vergt.
Ook voor oudere honden is het "mits goed beoefend" een leuke sport om aan deel te nemen! Mensen denken vaak dat een oudere hond niets meer kan leren maar niets is minder waar, honden kunnen tot op late leeftijd nieuwe dingen leren, ze zullen het zelfs waarderen als je op een leuke manier met ze blijft werken.

 

Honden met gedragsproblematiek
Treibball kan in veel opzichten bijdragen in vermindering van gedragsproblemen!
We beoefenen treibball op een groot veld dus afstand houden van andere honden/ mensen is zeer goed mogelijk.

 

Wanneer;

momenteel worden er geen lessen treibbal gegeven.

 

Tarief;
10 praktijklessen  €110,00

 

Nog vragen?
Kom eens geheel vrijblijvend kijken naar een van de lessen of bel 06-14612045.

Klik hier voor de Huisregels van Hondenschool Take it Easy
Klik hier voor het foto - album